28 de diciembre de 2022

RECOMANACIONS PER DOMIR BÉ



 L'insomni és una alteración de la son que cada cop està més present en la nostra vida.

Aquest es pot presentar a qualsevol etapa de la mateixa. Se sap que 1 de cada 3 persones el pateixen.

En aquesta entrada aniré pam a pam, t'explicaré que s'enten per insomni, quines són les seves causes, quines mesures pots realitzar des de l'alimentació, quins nutrients et poden ajudar per millorar-ho, quins hàbits de vida son beneficiosos, etc.

L'insomni és una alteració de la son, on es produeix una reducció de la capacitat per dormir. Potser d'inici, quan el que costa és agafar el son; o de manteniment, quan et despertes durant la nit diverses vegades i després et costa tornar a dormir-te.

Existeixen diversos factors que poden arribar a produir l'insomni. Una alimentació no adecuada (per no ser sana, equilibrada, àpats abundants, patir al.lèrgies alimentaries, etc.,), l'estrés, presentar un problema orgànic (del cos), temperatura no adecuada de l'habitació, dormir amb aparells electrònics al voltant, dormir durant el dia, fumar, etc.

Dormir bé és molt important, i és per això que si es pateix d'insomni potser perjudicial per la teva salut.

Una son óptima és fonamental per una bona recuperació de les forçes pèrdudes durant el dia i regenerar el cos i la ment. El  més recomanable és dormir de 7 a 8 hores diàries.

Com millorar-ho per mtijaà de l'alimentació?

L'alimentació és un dels recursos que tens a la teva mà per tal de millorar l'insomni i fins i tot de deixar de partir-ho.

Existeixen nutrients com el triptòfan, la melatonina, les vitamines del grup B (en especial la vitamina B6), la vitamina D, el Zinc, el Magnesi, el Calci, que ajuden a la seva milloria. I d'altres com l'alcohol, els sucre refinats que l'empitjoren.

Realitzar una alimentació basada en fruites i verdures de temporada i de proximitat, cereals integrals, fruits secs, llavors; amb greixos saludables, un baix consum d'alcohol i un consum suficient d'aigua et pot ajudar davant de l'insomni.

Majoritàriament els aliments on trobaràs aquests nutrients són els cereals integrals (com l'arròs integral , l'ordi, la civada, etc.), els fruits secs, el plàtan (per l'alt contingut en triptòfan); la xocolata negra amb un contingut mínim de 70% de cacao (pel magnesi).

L'alcohol encara que et doni una sensació d'adormiment i fer-te creure que t'ajuda a dormir; el que en realitat es produeix és una son no reparadora.

Existeixen certs aliments que et poden ajudar a agafar el son, com les mandarines, l'enciam, la civada, etc.

Alguns hàbits que ajuden vers l'insomni son

- No pendre aliments àcids per la nit.

- Realitzar el sopar dues hores abans d'anar a dormir per poder haver fet la digestió.

- Els sopars molt millor si són poc abundants, lleugers i de fàcil digestió.



- Millor no consumir excitants com el té negre, el café, la xocolata, coles, més tard de les 4 de la tarda.

- A l'hivern ajuda prendre begudes calentes abans d'anar de dormir, i són infusions de plantes com la pasiflora, la melisa, la valerina, molt millor.

Quins hàbits de vida també et poden ajudar?

- Du una rutina de son, és a dir, anar a dormir cada dia a la mateixa hora.

- Deixar les pantalles un mínim de dues hores abans d'anar a dormir (televisió, mòbil, tablets, etc.).

- Prendre el sol cada dia, per tal de tenir l'aport suficient de vitamina D.

- No realitzar activitat física abans d'anar a dormir.

- Posar unes gotes d'oli esencial d'espígol al coixí. Aquestes esència té un efecte relaxant.

- Si fas migdiada que no sigui de més de 15-20 minuts.

- Prendre un bany calent abans d'anar a dormir, escoltar una música suau, llegir.



La meva recomanació és que en un primer moment triis mètodes naturals per tal de poder vencer l'insomni i si tot i així aquest no millora vagis al metge.

Gràcies per llegir-me ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario